top of page
forundersøgelse.jpeg

SKUMBEHANDLING AF ÅREKNUDER

Laserbehandling er den hyppigst anvendte behandlingsmetode af åreknuder i dag og har afløst åben kirurgi. Behandlingen er yderst skånsom, udføres i lokalbedøvelse og er derfor smertefri.

Indgrebet udføres af vores speciallæger, som sikrer dig et trygt og professionelt behandlingsforløb med det bedste resultat uden ar. Vi sætter altid tid af til at informere og svare på spørgsmål under hele forløbet, så patienten føler sig tryg. 
I mange tilfælde er det muligt både med forundersøgelse og behandling af åreknuder samme dag.

HVORDAN FOREGÅR LASERBEHANDLING

Laserbehandlingen er ambulant (du kan tage hjem samme dag) og varer ca. 30 min.

 

Inden selve behandlingen lægges der en lokalbedøvelse langs venen, der vil derfor ikke være nogen smerte under behandlingen. Åreknuderne, der skal fjernes, markeres herefter med tusch.

 

Ved selve laserbehandlingen af åreknuder indfører vores speciallæge et tyndt laserfiber i venen. Spidsen af laser fiberen opvarmes og bliver herefter forsigtigt trukket tilbage ud af venen. Varmen får venen til at lukke permanent indefra. Venen nedbrydes til bindevæv efter nogle måneder og forsvinder af sig selv.

I mange tilfælde afsluttes behandlingen af med lokalresektion af åreknuderne.

Åreknude billede.jpg

FORDELE VED SKUMBEHANDLING

  • Metoden er meget skånsom

  • Du kan gå hjem samme dag

  • Flot resultat 

  • Ingen bedøvelse

EFTER BEHANDLING

Efter behandlingen lægges en støtteforbinding (skal fjernes efter 2-4 døgn), hvorefter patienten skal sidde til observation i hvilerummet med benet oppe i 20-30 min. hvorefter man kan tage hjem. Man må ikke selv køre hjem, da benet skal have ro, det er derfor nødvendigt at medbringe en chauffør. 

I dagene efter skal benet have ro og man skal gøre brug af støttestrømper (7 dage). Det er vigtigt, at mærke efter, hvornår man selv føler sig klar til fysiske aktiviteter – som regel går der 4-5 dage. De fleste kan vende tilbage til deres arbejde efter forbindingen er fjernet – der er derfor sjældent behov for sygemelding.

Man er altid velkommen til at kontakte klinikken for spørgsmål i tiden efter behandlingen. 

forbinding.jpeg
bottom of page