top of page

Patienter med åreknuder strømmer til Møn

Artikel i LF Livsstil 1. februar 2020

Fotos: Ingrid Riis og Liv Brunn Hansen

Blandt Sydhavsøerne finder du Møn, der med sin unikke hvide klint, skønne natur og Dark Sky nattehimmel er en unik perle og et besøg værd. Her finder du også Kirurgisk Center Møn, der siden 2004 har specialiseret sig i udredning og behandling af åreknuder.


Kirurgisk Center Møn set udefra

Patienterne strømmer til, og klinikken er blevet det fortrukne sted at få behandlet sine åreknuder på hele Sjælland og København, men patienter fra Fyn og Jylland finder også vej.


Åreknuder er arveligt og kan derfor ikke forebygges. Du kan derfor ikke løbe eller træne dem væk. Sygdommen er udbredt blandt danskerne da cirka 25 procent af os alle sammen har åreknuder.


Åreknuder giver forhøjet tryk i benene og ubehandlede kan de være årsag til uro, kramper, tyngde- og/eller træthedsfornemmelse i benene, smerter, hudkløe, eksem og i værste fald bensår. Hævede ben og misfarvning af hud er også ret almindelige symptomer. Det gode er, at man ret uproblematisk kan blive behandlet for lidelsen ambulant.


Men hvornår skal man kontakte sin læge?

Her anbefaler man at få fjernet sine åreknuder, hvis de er generende. Oplever du nogle af de nævnte symptomer, så bestil en tid hos din egen læge til vurdering og evt. henvisning til behandling.

Inden behandling er det nødvendigt med en forundersøgelse hos en speciallæge, som herefter tager stilling til hvilken behandlingsmetode, der er den bedst egnede og giver det bedste resultat. Herefter aftales der tid til operation.


læger og åreknuder

Men hvorfor vælger patienterne at køre til Møn? Det er der tre meget vigtige grunde til:

  1. Det er ALTID en speciallæge og ikke en sygeplejerske som undersøger dig før evt. operation

  2. Det er ALTID en speciallæge og ikke en ud- dannelseslæge som foretager operationen

  3. Der er INGEN egenbetaling uanset behandlingsmetode

Speciallæge i kirurgi, Erik Ditlev Hansen, har siden 2004 drevet Kirurgisk Center Møn i Stege. Her samarbejder han med de to faste karkirurger Jette Bang Støvring og Ole Liisberg, som er to af Danmarks dygtigste karkirurger inden for behandling af åreknuder.


Forundersøgelse af åreknuder

- På Kirurgisk Center Møn benyttes altid de nyeste metoder inden for laserbehandling af åreknuder, og klinikkens karkirurger behandler over 2.000 patienter om året for netop denne lidelse. Der var engang, hvor det var nødvendigt med en større operation, der gjorde patienterne sengeliggende i flere dage, men efter laserbehandling, er man hurtigt på benene igen.


Laserbehandling er førstevalg, hvor en karkirurg går ind i den syge vene med et tyndt laserfiber, og varmer den syge vene op, hvorefter den lukker og bliver til en streng, kroppen selv fjerner, forklarer Erik Ditlev Hansen. Laserbehandlingen udføres i lokalbedøvelse og er derfor smertefri.


laserfiber til behandling af åreknuder

-Kirurgisk center Møn har overenskomst med den offentlige Sygesikring, og alle henviste patienter udredes og behandles derfor uden egenbetaling uanset behandlingsmetode. Det gør ingen forskel om man har fået åreknuder igen, klinikken kan og må behandle alle slags åreknuder og altid uden omkostninger for patienten.


Personale på kirurgisk center møn

Har man spørgsmål er man altid velkommen til at ringe og få en snak og afklaring hos lægesekretær Stine Kruse. Eller bestille tid til en forundersøgelse på tlf. 76 10 40 60.


FAKTA: Åreknuderne forsvinder i langt de fleste tilfælde efter første behandling, men i 10-15 procent af tilfældene kommer de igen. Kirurgisk Center Møn har som et af de få steder i Danmark tilladelsen fra Sundhedsstyrelsen til at behandle disse åreknuder.


læger, sygeplejesker og lægesekretær

Kontakt os direkte for mere information:


Kirurgisk Center Møn Langgade 57E, 4780 Stege.

Tlf.: 76 10 40 60.

Email: info@kirurgiskcenter.dk


Comments


bottom of page