ÅREKNUDER

Åreknuder er arveligt, og kan derfor ikke forebygges. Ca. 25% af alle mænd og kvinder i Danmark har åreknuder, dog forekommer de hyppigst hos kvinder. Dine åreknuder kan ikke løbes eller trænes væk. Egen læge kan henvise dig til os, hvis du har åreknuder, der er behandlingskrævende - der er derfor ingen egenbetaling. 

Symptomer på åreknuder

Åreknuder giver forhøjet tryk i benene og ubehandlede kan de være årsag til kramper, uro, smerter, misfarvning af hud, hudkløe, hævede ben og i værste fald bensår.

Det er derfor vigtigt at søge behandling så tidligt som muligt inden der kommer symptomer. Læs mere om symptomer på åreknuder her.

Før behandling

Før behandling af dine åreknuder skal du til en forundersøgelse hos vores speciallæge. Her tages der stilling til hvilken behandlingsmetode, der er den bedste for dig, og giver det bedste resultat. Forundersøgelsen er også med til at gøre dig tryg og velinformeret før behandlingen. 

OBS: Er det første gang, du skal behandles for åreknuder, skal du have en henvisning fra egen læge, inden du booker tid online.

 

BEHANDLING

Kirurgisk Center Møn benytter sig af 2 behandlingsmetoder, ofte i kombination. I forbindelse med forundersøgelsen vurderer speciallægen hvilken metode, der giver det bedste resultat. 

Laserbehandling:

Laserbehandling har afløst åben kirurgi og er den hyppigst anvendte metode i dag til at fjerne åreknuder på benene. Gratis støttestrømper bliver udleveret efter operationen.

Lokalresektioner:

Åreknuder, som er synlige fjernes gennem minisnit (2-4 mm.). Behandlingen foregår i lokalbedøvelse. Gratis støttestrømper bliver udleveret efter operationen. Både laserbehandling og lokalresektioner bliver brugt i kombination.

 

 

 

Laser + Lokalresektioner:

Både laserbehandling og lokalresektioner bliver i mange tilfælde brugt i kombination.

PATIENTER

SIGER

ÅREKNUDER

DER KOMMER

IGEN

Åreknuderne forsvinder i de fleste tilfælde efter første behandling, men i 10-15% af tilfældene 

kommer de igen. 

 

Sundhedsstyrelsen har tildelt Kirurgisk Center Møn, som et af de få steder i Danmark, tilladelse til at behandle åreknuder, der er kommet igen. Kontakt os direkte for mere information.

VORES

SPECIALLÆGER

Kirurgisk Center har specialiseret sig i udredning og behandling af åreknuder. Vores speciallæger udfører årligt mere end 2000 behandlinger og er derfor nogle af de mest erfarne specialister i Danmark. 

Erik Ditlev Hansen

Jette Bang Støvring

Ole Liisberg

Stifter af Kirurgisk Center Møn

Speciallæge i Kirurgi

Speciallæge i Karkirurgi

PhD-grad 2006 Aarhus Universitet.

Undervisningslektor på Københavns Universitet.

Speciallæge i Karkirurgi

KONTAKT OS

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til forløbet, eller gerne vil booke en tid. 

OFTE STILLEDE

SPØRGSMÅL

 

Kirurgisk Center Møn    │      Langgade 57E     │      4780 Stege     │      Tel. 76 10 40 60