ÅREKNUDER

Åreknuder er arveligt, og kan derfor ikke forebygges. Ca. 25% af alle mænd og kvinder i Danmark har åreknuder, dog forekommer de hyppigst hos kvinder. Dine åreknuder kan ikke løbes eller trænes væk. Egen læge kan henvise dig til Kirurgisk Center Møn, hvis du har åreknuder, der er behandlingskrævende. ingen egenbetaling. Forundersøgelser finder sted på Møn eller på vores klinik i Roskilde.

Symptomer på åreknuder

Åreknuder giver forhøjet tryk i benene og ubehandlede, kan de være årsag til kramper, uro, smerter, misfarvning af hud, hudkløe, hævede ben og i værste fald bensår.

Det er derfor vigtigt at søge behandling så tidligt som muligt inden der kommer symptomer.

Før behandling

Før behandling af dine åreknuder skal du til en forundersøgelse hos vores speciallæge. Her tages der stilling til hvilken behandlingsmetode, der er den bedste for dig, og giver det flotteste resultat. Forundersøgelsen er også med til at gøre dig tryg og velinformeret før behandlingen. 

Laserbehandling:

Laserbehandling har i dag afløst åben kirurgi og er nu den hyppigst anvendte metode til at fjerne åreknuder på benene. Behandlingen suppleres ofte med lokalresektioner, som er små minisnit (2-3 mm.) hvorigennem man fjerner de synlige åreknuder. Behandlingen er yderst skånsom, effektiv og udføres smertefrit i lokalbedøvelse.  

For at booke en forundersøgelse skal du have en henvisning fra egen læge. 

 

ÅREKNUDER

DER KOMMER

IGEN

Åreknuderne forsvinder i de fleste tilfælde efter første behandling, men i 10-15% af tilfældene 

kommer de igen. 

 

Sundhedsstyrelsen har tildelt Kirurgisk Center Møn, som et af de få steder i Danmark, tilladelse til at behandle åreknuder, der er kommet igen. Kontakt os direkte for mere information.

DET TRYGGE

PATIENTFORLØB

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg og velinformeret inden behandlingen. Til forundersøgelsen sætter vi tid af til at oplyse dig om resultatet af din forundersøgelse, hvilken operationsmetode, der er den bedste for dig og give dig svar på alle dine spørgsmål. Læs om hele patientforløbet her.

PATIENTER

SIGER

VORES

SPECIALLÆGER

Kirurgisk Center har specialiseret sig i udredning og behandling af åreknuder. Vores speciallæger udfører årligt mere end 2000 behandlinger og er derfor nogle af de mest erfarne specialister i Danmark. 

Erik Ditlev Hansen

Jette Bang Støvring

Ole Liisberg

Stifter af Kirurgisk Center Møn

Speciallæge i Kirurgi

Speciallæge i Karkirurgi

PhD-grad 2006 Aarhus Universitet.

Undervisningslektor på Københavns Universitet.

Speciallæge i Karkirurgi

KONTAKT OS

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til forløbet, eller gerne vil booke en tid. 

 

OFTE STILLEDE

SPØRGSMÅL

 

Kirurgisk Center Møn

Møn: Langgade 57E, 4780 Stege

Roskilde: Støden 18, 1. tv. 4000 Roskilde    

Tel. 76 10 40 60

  • Facebook - Hvid Circle
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • YouTube - Hvid Circle