top of page

MANDLIG

STERILISATION

Kirurgisk Center Møn indgik i 2004 aftale med Region Sjælland om sterilisation af mænd med bopæl i Regionen. Vi foretager ca. 300 mandlige sterilisationer om året og har derfor stor kirurgisk erfaring i denne operation. Det er pr. 1. januar 2012 igen GRATIS for mænd at blive steriliseret. Der kræves henvisning fra egen læge.

Sterilisation af mænd eller ”vasectomi” er et lille, enkelt og sikkert indgreb. Det foretages ambulant i lokalbedøvelse og tager ca. 10-15 minutter. Sterilisation er en af de sikreste former for prævention vi kender. Hverken produktion af hormoner eller lysten til sex forstyrres.

Der foretages ca. 6000 mandlige sterilisationer om året i Danmark. I Region Sjælland foretages indgrebet ikke længere på offentlige sygehuse. 

Du kan læse mere om samt se informations video om mandlig sterilisation 

Sterilisation af mand før og fter

VORES SPECIALLÆGE UDTALER

Speciallæge i kirurgi Erik Ditlev Hansen forklarer:
”Mange mænd er nervøse for, om sterilisationen vil påvirke deres hormonproduktion, deres potens, lyst og kvaliteten af deres orgasmer. Men det er aldrig tilfældet. Det vi gør under operationen er at skære sædstrengene over. Det betyder, at sædcellerne ikke længere når hen til sædvæsken og aldrig mere får lejlighed til en tur i det fri. Men sædvæsken er der stadig og ejakuleres ved orgasme. Alt ligner så at sige sig selv og fungerer som normalt, men der vil ikke længere være sædceller i ejakulatet efter operationen”.

TRYG OG SIKKER BEHANDLING

Kirurgisk Center Møn sikrer gratis adgang til sterilisation
Kirurgisk Center Møn har siden 2004 foretaget mere end 7000 sterilisationer af mænd. Den solide erfaring og det høje lægefaglige niveau har resulteret i, at klinikken i dag er det foretrukne behandlingssted for mænd i Region Sjælland. Alle mænd i Region Sjælland er sikret gratis adgang til sterilisation på Kirurgisk Center Møn. Den eneste du behøver er en henvisning og en skriftlig anmodning fra din egen læge.
Sterilisation er omgivet af mange skrækforestillinger og tabuer, men i virkeligheden er det et lille, enkelt og sikkert indgreb uden konsekvenser for mandigheden.
Sterilisation er en meget effekt præventionsform med en sikkerhedsprocent på 99,9%. Den ene ud af 1000 mænd, som det ikke virker for, må se sig slået af naturen. Erik Ditlev Hansen fortæller: ”Naturens forplantningsvilje er forbløffende. Når det yderst sjælden sker, at en mand ikke bliver steril af en sterilisation, er det fordi sædstrengen vokser sammen igen, men ikke dér hvor vi har skåret den over. Enderne lægger sig ved siden af hinanden, vokser sammen og danner en ny forbindelse.
Vi har på Kirurgisk Center Møn indført en ny internationalt anderkendt metode, der nedsætter den i forvejen forsvindende lille risiko. Metoden er at lukke sædstrengens ender med titaniumclips i stedet for tråd, efter at sædstrengene er skåret over”.
Sterilisation er en operation, der er hurtigt overstået, og som ikke kræver indlæggelse. Selve indgrebet tager 10-15 minutter og foregår sædvanligvis i lokalbedøvelse. Hele forløbet tager omtrent ½ time.
 
Der sker yderst sjældent komplikationer ved dette indgreb. Normalt kan man gå i brusebad et døgn efter operationen, og man kan dyrke sport og sex igen efter en uge.
Det er velkendt, at en del af de patienter, som får foretaget en sterilisation, oplever en hurtig rekanalisation, uafhængigt af en veludført behandling. I tilknytning hertil gør vi opmærksom på, at manglende effekt af en ellers optimal behandling ikke udgør en erstatningsberettigende skade i klage- og erstatningslovens forstand.
Inden du bestiller tid på kirurgisk Center Møn skal du have en henvisning fra egen læge. Vi anbefaler også at du først læser patientvejledningen (kan findes øverst på siden).

KONTAKT OS

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os på 76 10 40 60, hvis du har spørgsmål til forløbet. 

Tak! Beskeden blev sendt.

bottom of page